Scrie pentru noi

AcasăLifestyleTop 50 de femei puternice ale lumii

Top 50 de femei puternice ale lumii

Ultimele articole

5 sfaturi utile pentru mutarea într-o locuință nouă

Mutarea într-o casă nouă marchează un nou început, plin de entuziasm și posibilități. Totuși,...

Ce faci înainte de a investi la bursă: pași de urmat indiferent de activul pe care îl alegi

Succesul investițiilor la bursă nu este întâmplător. În spatele randamentelor semnificative se află strategii...

O mulţime de femei au schimbat cursul istoriei prin intermediul inteligenţei, puterii şi pasiunii lor. Mai jos puteţi afla câteva lucruri despre 50 dintre cele mai influente femei din istoria umanităţii. Acest „top 50” al celor mai influente femei din istoria umanității nu este unicat, desigur, existand si alte topuri de acest gen, dar cu alte nominalizări. Clasificarea de mai jos e inedita insa, datorita personalitătilor feminine amintite si de alte topuri.

  1. Cleopatra (69 i.Hr.- 30 i.Hr.). A devenit Cleopatra a VII-a a Egiptului, la moartea tatalui sau, Ptolemeu al XII-lea, in anul 51 i.Hr. Intentionase revigorarea traditiilor Egiptului de odinioara, cautand sprijinul lui Iulius Cezar si Marc Antoniu. Moartea ei legendara si felul cum a cucerit inimile celor doi generali, ambițiile ei privind gloria Egiptului elenistic si opozitia fata de Imperiul Roman, o consacră drept una din cele mai puternice femei din istorie. Si, deopotriva, una dintre cele mai frumoase.  
  2. Elisabeta I (1533-1603). Una dintre cele mai puternice regine ale Angliei, care nu s-a casatorit niciodata, fiind supranumita „Regina Virgina”. Cu ajutorul inteligentei sale, Elisabeta I a reuşit sa invinga Armada spaniola si sa conduca cu succes regatul din 1558 pana in 1603, perioada cunoscută ca „Era Elisabetana”. Ca monarh, ultima din dinastia Tudorilor, regina a incurajat schimbarile culturale precum renascentismul şi transformarea Angliei intr-o tara protestanta.
  3. Imparateasa Wu Zetian (624-705). Singura femeie imparateasa a Chinei ce a trait in timpul dinastiei Tang. In timpul domniei sale aceasta a extins imperiul chinez, a implementat reforme educationale si a ajutat la prosperitatea economica. De asemenea, era cunoscuta ca protectoare a budismului. Desigur, a avut parte şi de detractorii sai care au acuzat-o de cruzime, in mare parte deoarece si-a ucis fiica sşi fiul din cauza unor intrigi politice.
  4. Ecaterina a II-a a Rusiei (1729-1796). Una dintre femeile faimoase, care a marcat istoria, nascuta in Polonia, fiind o prinţesă germană, a reuşit să conducă Rusia prin intermediul unui mariaj care a durat 34 de ani. Aceasta a continuat munca lui Petru I de modernizare a Rusiei. De asemenea, a reuşit să iasă învingătoare în urma a două războaie cu Imperiul Otoman, extinzând Rusia pe trei continente. A realizat reforme legislative şi a încheiat Revolta lui Pugaciov.
  5. Hatshepsut (1508 î.Hr.-1458 î.Hr.). Hatshepsut, fosta Regina din timpul Egiptului antic, a fost considerata una dintre cele mai de succes conducatoare ale zonei. Aceasta a realizat planul de constructie al unor clădiri majore şi a susţinut campanii militare în Nubia, Siria şi Levant.
  6. Eleanor de Aquitania (1122-1204). A fost una dintre cele mai bogate şi puternice femei din Europa în timpul Evului Mediu. Aquitania era cea mai mare şi mai bogată regiune a Franţei în sec. al XII-lea. A mostenit de la tatal ei ducatul de Aquitania, devenind ulterior regina consort a Frantei si apoi a Angliei. Este mama cunoscutului rege al Angliei, Richard Inima de Leu.
  7. Maria Tereza a Austriei (1717-1780). Imparateasa a Imperiului Habsburgic, a domnit timp de 40 de ani si a controlat o mare parte a Europei, inclusiv Austria, Ungaria, Croatia, Boemia si o parte a Italiei. Imparateasa a avut 16 copii care au devenit regi ai Imperiului Roman şi Regină a Frantei, Regină a zonei Napoli si Siciliei. E cunoscuta pentru reformele sale in Educaţie, infiintarea Academiei de Stiinta si Literatura din Bruxelles.
  8. Isabela I a Castiliei (1451-1504). A fost unul dintre cele mai puternice, dar şi cele mai controversate capete incoronate din istoria Spaniei. A ramas in istorie pentru multe lucruri. Printre cele mai notabile se numara sponsorizarea lui Cristofor Columb in calatoria sa in emisfera vestica, descoperind America, pentru declanşarea Inchiziţiei spaniole, dar şi pentru unirea regiunilor spaniole într-un singur regat. De asemenea, Isabela a fost principalul sponsor al lui Gonzalo Fernández de Córdoba, cel mai mare geniu și inovator militar al epocii. Isabela a rămas in istorie pentru multe lucruri. Printre cele mai notabile se numara sponsorizarea lui Cristofor Columb in călătoria sa in emisfera vestica, descoperind America, pentru declansarea Inchizitiei spaniole, dar si pentru unirea regiunilor spaniole intr-un singur regat.
  9. Împărăteasa Dowager Cixi (1835-1908). Imparateasa mama si regenta care a condus China timp de 47 de ani, din 1861 pana in 1908. Aceasta a instaurat reforme tehnologice si militare si a revizuit coruptia birocratica.
  10. Regina Victoria (1819-1901). Regina Regatului Unit a domnit asupra unui imperiu britanic imens, care se întindea pe şase continente, timp de 63 de ani, fiind a doua cea mai lungă domnie din istoria ţării. Domnia sa a fost definitorie încât perioada a fost supranumită „Era Victoriană”. În timpul domniei sale, a fost abolit sclavia în toate coloniile britanice. De asemenea, a realizat reforme asupra condiţiilor de muncă şi a militat pentru schimbări politice, culturale şi militare.
  11. Teodora (500-548). Împărăteasă a imperiului Bizantin şi sfântă a Bisericii Ortodoxe Estice. Căsătorită cu împăratul Iustinian I, era cea mai mare confidentă a împăratului, utilizându-l pentru a-şi atinge scopurile personale. Aceasta a controlat afacerile externe şi a luptat pentru drepturile femeilor, îmbunătăţind procesul divorţului.
  12. Margaret Thatcher (1925-2013). Fostul prim-ministru al Marii Britanii între 1979 şi 1990, prima femeie care a detinut aceasta pozitie. Supranumita ,,Doamna de fier” de catre sovietici si nu numai, aceasta a reusit sa obtina victoria impotriva Argentinei in 1982, in timpul războiului Malvinelor.
  13. Indira Ghandi (1917-1984). Prima şi singura femeie prim-ministru a Indiei, avand patru mandate intre anii 1966 si 1984, cand a fost asasinata de catre bodyguard-ul sau. A fost o figura politic puternic, dar si controversata, castigand unul dintre razboaiele impotriva Pakistanului, prin intermediul caruia a rezultat crearea Bangladesh-ului.
  14. Maica Tereza (1910-1997). Nascuta Anjezë Gonxhe Bojaxhiu la Skopje si canonizata de Biserica Catolica cu numele de Sfanta Tereza de Calcutta a fost o calugarita catolica de origine albaneza, care a fondat ordinul Misionarii Caritatii in Kolkata (Calcutta), India in 1950. A intemeiat ordinul „Misionarele Caritatii”. A primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1979. A primit D.D.h.c. (Doctor of Divinity honoris causa) de la Universitatea din Serampore. A fost beatificată de Biserica Catolică pe 19 octombrie 2003. La 4 septembrie 2016 a avut loc canonizarea Fericitei Maici Tereza de Calcutta, la Vatican, în Piața Sfantul Petru.
  15. Charlotte Bronte (1816-1855). A fost o romancieră și poeta engleza, sora mai mare a celorlalte doua scriitoare: Emily Brontë si Anne Brontë. Charlotte Brontë, care obisnuia sa foloseasca pseudonimul de Currer Bell, este cunoscuta pentru cartea ei Jane Eyre, unul dintre marile romane din literatura engleza si cea universala.
  16. Marie Curie (1867-1934). Este cunoscută pentru faptul ca a fost prima femeie care a reusit sa obtina Premiul Nobel in doua randuri. A crescut fara mama de la frageda varsta de zece ani, Marie si-a petrecut o mare parte din copilarie studiind. Tanara decide sa se mute mai apoi la Paris pentru a-si putea continua studiile, loc in care urmeaza sa-l intalnească pe viitorul ei sot, Pierre Curie. Cei doi reusesc sa descopere doua elemente chimice radioactive: radiul si poloniul si sa scrie istorie cu ajutorul propriilor cunostinte.
  17. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (n.1926). A urcat pe tron la 6 februarie 1952. Este cel mai longeviv monarh in viata din lume, iar in istoria Marii Britanii are cea mai lunga domnie, depasind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015. A domnit mai mult decat cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale reginei Elisabeta a II-a s-au sarbatorit in 1977, 2002 si respectiv 2012.
  18. Coco Chanel (1883-1971). Creatoarea de moda le-a demonstrat femeilor din toata lumea ca pot purta tot ce isi doresc! Exista o multime de curiozitați legate de viata creatoarei frantuzoaice de moda si lucruri mai putin placute, dar acestea nu au impiedicat-o niciodata sa lupte pentru ceea ce isi doreste cu adevarat.
  19. Frida Kahlo (1907-1954). Autoportretele, picturile pe care Frida le-a facut de-a lungul timpului au incantat sute de priviri si au demonstrat intregii lumii masura incredibila a talentului unei femei de o originalitate aparte, atat in creatiile sale artistice, cat si in felul cum a ales sa-si impleteasca viata cu arta.
  20. Angela Merkel (n.1954). Este considerata una dintre cele mai puternice femei din lume, fiind inclusa in diverse topuri. Este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasa in aceasta functie la data de 22 noiembrie 2005 de catre Bundestag, parlamentul german, realeasă la 28 octombrie 2009 respectiv 17 decembrie 2013. In data de 14 martie 2018 a fost aleasă de Bundestag pentru a patra oara in functia de cancelar federal. Intre 2000-2018 Merkel a fost președinta partidului Uniunea Creștin-Democrată (CDU). In urma alegerilor federale din 2013 a format o mare coaliție (CDU/CSU-SPD).
  21. Hillary Clinton (n.1947). Hillary Diane Rodham a fost din 2009-2013 Secretar de Stat in administația Barack Obama, a fost senator de New York in Senatul Statelor Unite ale Americii din partea Partidului Democrat din 2001 pana in 2009. E casatorita cu Bill Clinton, cel de-al patruzeci și doilea președinte al Statelor Unite ale Americii (intre anii 1993 si 2001). Hillary Clinton este de profesie avocat. A participat la alegerile prezidentiale americane din 2016, dar a fost invinsa de republicanul Donald Trump. Publicația Time a considerat-o una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.
  22. Michelle Obama (n.1964). Michelle LaVaughn Robinson Obama este sotia celui de-al patruzeci si patrulea președinte al Statelor Unite al Americii, Barack Obama. Aa absolvit Universitatea Princeton și Facultatea de Drept Harvard. Dupa terminarea facultatii a revenit la Chicago unde a acceptat o pozitie in firma de avocatura Sidley Austin, inainte de a se casatori cu Barack Obama. Pe parcursul anilor 2007 și 2008 a contribuit la campania electorala a sotului ei pentru alegerile prezidentiale din 2008. De curand a publicat o carte de memorii, care a facut deja inconjurul lumii, fiind un bestseller.
  23. Regina Rania a Iordaniei (n.1970). Este actuala regină a Iordaniei, ca sotie a regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei. A devenit ,,cea mai tânară regină din lume” la doar 29 de ani. Chiar dacă in prezent este mama a patru copii, a ramas o femeie foarte activa pe plan politic si social, fiind numita de doua ori in topul celor 100 de persoane cele mai influente din lume, de catre Forbes.
  24. Oprah Winfrey (n.1954). E realizatoare de televiziune, cunoscuta mai ales pentru serialul talk-show care îi poartă numele („Oprah Winfrey Show”). A avut un destin de excepție: deși provine dintr-o familie săracă, a urmat Universitatea din Tennessee, unde a câștigat o bursă, iar la 19 ani a devenit primul corespondent de presă afro-american. Conform revistei Forbes este cea mai bogată femeie de culoare din lume, averea personala fiindu-i cotata la 1,5 miliarde de dolari. A intreprins ample actiuni filantropice si e considerata una dintre cele mai influente femei din lume.
  25. Lady Diana (1961-1997). A fost prima soție a lui Charles, Prinț de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit. Fiii lor, William, prinț de Wales si prințul Henry (Harry), sunt al doilea si al saselea in linia de succesiune la tronul britanic si a altor cincisprezece state. De la casătoria din 1981 pana la divortul din 1996 a fost numita Her Royal
    The Princess of Wales meets invited guests at the Serpentine gallery in Hyde Park June 29

    Highness The Princess of Wales (Alteta Sa Regala Printesa de Wales), iar după divort, Diana, Princess of Wales (Diana, Prințesă de Wales). Cea cunoscuta si sub numele de Lady Di sau supranumita Printesa Inimilor este mentionata in toate topurile popularitatii drept una dintre cele mai iubite printese ale lumii si, de asemenea, una dintre cele mai apreciate personalitati. Figură publică de la anunțul logodnei sale cu Prințul Charles, Diana a rămas centrul atenției aproape constante a privirii cercetătoare a mass-mediei din Marea Britanie și din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât și după divorț. Moartea ei subită într-un accident de mașină a fost urmată de o dovadă spontană și prelungită de tristețe publică. Replicile contemporanilor privind viața și moștenirea lăsată de Diana au fost diverse, însă ceea ce a rămas este o fascinație remarcabilă a oamenilor pentru prințesă.

  26. Theresa Mary May (n.1956). Este o politiciană britanică, membră a partidului Conservator. Începând cu 1997 este membră a Parlamentului pentru circumscripția Maidenhead. Din 2010 până în 2016 a fost ministru de Interne (Home Secretary). Începând cu 13 iulie 2016 este prim-ministrul Regatului Unit.
  27. Christine Madeleine Odette Lagarde (n.1956). Este o avocata franceza si actualul director general al Fondului Monetar Internațional. De-a lungul carierei sale politice, Lagarde a indeplinit mai multe functii oficiale in Franta, printre care ministru de finanțe, ministru al agriculturii si ministru al comertului si industriei. Ea a fost prima femeie care a devenit ministrul unei economii G8 si este prima femeie care a devenit director general al FMI.
  28. Mary Barra (n. 1961). Este prima femeie lider a companiei General Motors, care este unul dintre cei mai mari distribuitori de piese auto.
  29. Abigail Pierrepont Johnson (n.1961). E o femeie de afaceri din America. Incepand cu 2014 a fost presedinte si director executiv al companiei americane de investitii Fidelity Investments (FMR) si presedinte al companiei sale internationale sindicale Fidelity International (FIL).
  30. Melinda Ann Gates (n.1964). E femeie de afaceri in America, fiind sotia lui Bill Gates. Ea este un fost angajat Microsoft și co-fondator al Fundației Bill & Melinda Gates. A lucrat la Microsoft, unde a fost director de proiect pentru Microsoft Bob, Encarta și Expedia.
  31. Ana Patricia Botín-Sanz de Sautuola O’Shea (n.1960). E o banchera din Spania. La data de 10 septembrie 2014 a fost numita presedinte executiv al grupului Santander, a patra generatie a familiei Botín care detine acest rol. Inainte de aceasta, a fost CEO al Santander UK, o functie pe care a detinut-o din decembrie 2010.
  32. Virginia Marie Rometty (n.1957). E actuala presedinta si CEO al IBM si prima femeie care conduce compania. Inainte de a deveni presedinte si CEO in ianuarie 2012, ea s-a alaturat mai intai IBM ca inginer de sisteme in 1981 si a condus ulterior vanzarile globale, marketingul si strategia.
  33. Sheryl Sandberg (n.1969). E experta in tehnologie, activist, autor și miliardar. Ea este directorul principal al Facebook si fondatorul Leanin.org. În iunie 2012 a fost aleasa in consiliul de administrație al Facebook de catre membrii consiliului existent, devenind prima femeie care a servit in consiliul său.
  34. Lady Gaga (n.1986). Stefani Joanne Angelina Germanotta, cunoscuta profesional sub pseudonimul de Lady Gaga, este cantareata, textiera si actrita americana, cunoscuta pentru compozitiile ei neconventionale si provocatoare, precum si pentru experimentele in materie de tinute vestimentare extravagante. Gaga si-a inceput cariera muzicala cantand la seri karaoke si piese de teatru la scoala. Conduce in topul celor mai accesati artisti pe Internet si, de asemenea este una dintre cele mai cautate personalitati pe Google. In 2019 a primit un Premiu Oscar și un premiu Globul de Aur la categoria „Cel mai bun cântec original” pentru filmul „S-a nascut o stea”, plus patru nominalizări Grammy.
  35. Indra Nooyi (n. 1955). E una dintre cele mai puternice femei de afaceri, conform unui clasament Forbes intocmit pe anul trecut. Compania PepsiCo, pe care o conduce deja de mai multi ani, a afisat rezultate in crestere, aducand si profit foarte bun pentru investitori.
  36. Angela Braly (n.1961). E presedintele celei mai mari companii dintre cele conduse de femei. WellPoint are 35 de milioane de clienti, cel mai mult dintre toate companiile americane cu activitate in domeniul medical.
  37. Denise Morrison (n.). Este directorul executiv al unuia dintre primii producători mondiali de produse agroalimentare, Campbell Soup. Împreună cu sora sa mai mică, Maggie Wilderotter, care este director de comunicare, au ridicat compania pe culmile succesului mondial, demonstrând că şi afacerile în familie pot fi încununate de succes.
  38. Irene Rosenfeld (n. ) Femeia care a transformat Kraft Foods în succes, Irene Rosenfeld, în vârstă de 58 de ani, este în prezent directorul executiv al cunoscutei companii alimentare. Rosenfeld, cunoscută pentru caracterul său puternic, a dus cele mai agresive strategii de acţiune pentru Kraft Foods.
  39. Andrea Jung (n. )Aflată de mai bine de un deceniu la conducerea vestitei companii de cosmetice Avon, Andrea Jung este o prezenţă nelipsită din topurile miliardarilor din lume. Mai mult decât atât, Jung a fost inclusă de curând în boardul director al Apple, fiind numită co-leader al companiei Apple.
  40. Victoria Beckham (n.1974). E femeie de afaceri, creatoare de modă, scriitoare, actrita si cantareata de origine britanica. E casatorita cu fostul fotbalist de succes David Beckham. Si-a castigat popularitatea la sfarsitul anilor ’90, cand s-a alaturat formatiei pop Spice Girls si a fost poreclita Posh Spice de revista britanica Top of the Pops.
  41. Madonna (n.1958). Madonna Louise Veronica Ciccone, fiica unui italian şi a unei canadience s-a nascut in Michigan, Statele Unite. Ramasa orfana de mama la sase ani, Madonna a plecat la New York in 1977 cu 35 de dolari in buzunar. Descrisa de numeroase ori drept „una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor”, numită si „Queen of Pop (Regina Pop-ului)”, Madonna este şi una dintre cele mai bine vandute cantarete si, de asemenea, e considerata una dintre femeile care au reusit in lumea afacerilor. A influentat stiluri de muzica si vestimentare, fiind considerata influencer in adevaratul sens al cuvantului.
  42. Jane Fonda (n.1937). Jane Fonda, in afara faptului ca este o actrita celebra, cu la fel de celebre filme la activ, este una dintre cele mai active militante a creşterii gradului de conştientizare in randul adolescentelor in legatura cu riscul de aparitie a sarcinilor nedorite.
  43. Dilma Rousseff (n.1947). Este o politiciană braziliana. Ea a fost cel de-al 36-lea Președinte al Braziliei si prima femeie in aceasta functie. A fost realeasa, in cel de-al doilea tur de scrutin, la 26 octombrie 2014, pentru un nou mandat de presedinte al Braziliei. A fost suspendată din functie la 12 mai 2016, pentru falsificarea conturilor publice. La data de 31 august 2016, a fost destituita de către Senatul Braziliei.
  44. Taylor Swift (n.1989). Este cantareata si cantautoare de muzica pop-country. Revista Forbes a clasat-o pe Taylor pe locul 69 în clasamentul celor cu cele mai mari venituri din 2009, după ce a castigat $18 milioane. Continua sa fie una dintre cele mai urmarite personalitati pe retelele de socializare, fiind implicata in puternice campanii nu numai publicitare.
  45. Anna Wintour (n.1949). E jurnalist și editor britanic-american, a fost redactor-șef al Vogue din 1988 si director artistic pentru Condé Nast, Vogue, din 2013. Este considerata de multa vreme una dintre cele mai influente personalitati din lumea modei, fiind de asemenea considerata si una dintre cele mai puternice femei din media si divertisment.
  46. Ginni Rometty (n.1957). Virginia Marie „Ginni” Rometty este actuala presedinta si CEO al IBM si prima femeie care conduce compania. E considerata una dintre cele mai puternice femei deoarece s-a concentrat pe analize, cloud computing si sisteme informatice cognitive.
  47. Maria das Gracas Silva Foster (n.1953). A fost CEO al Petrobras-Petróleo Brasil, compania petroliera controlata de stat din Brazilia, care este situata in Rio de Janeiro. Ea a fost prima femeie din lume care a condus o mare companie petrolieră. In 2012 a fost pusa pe lista celor 100 cei mai influenti oameni din lume. In 2014 a fost recunoscuta ca fiind cea mai puternica femeie din lume de revista Forbes.
  48. Ana Aslan (1897-1988). A fost medic român specialist in gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie (1958 – 1988). A evidentiat importanta procainei in ameliorarea tulburarilor distrofice legate de varsta, aplicand-o pe scara larga in clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital. Numeroase personalitati internationale au urmat tratament cu Gerovital: Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Imelda Marcos, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali. Ana Aslan a inventat (in colaborare cu farmacista Elena Polovrageanu) produsul geriatric Aslavital, brevetat si introdus in productia industriala in 1980.
  49. Yoko Ono (n.1933). Artista si muziciana japonezo-americana. Este cunoscuta pentru lucrările sale de avangarda, dar mai ales pentru mariajul ei cu John Lennon. Pentru modul cum a administrat relatia ei cu celebrul cantaret, plus averea acestuia dupa ce a murit asasinat, Ono este considerata una dintre femeile puternice.
  50. Melania Trump (n.1970). Nascuta Melanija Knavs, este un designer sloven-american de bijuterii si ceasuri si fost model. Este casatorita din 2005 cu miliardarul american Donald Trump, fost afacerist imobiliar si actualul presedinte al SUA. Nascuta in Iugoslavia (acum Slovenia), ea a devenit rezident permanent al Statelor Unite in 2001 si cetatean in 2006, castigandu-si locul printre unele dintre cele mai puternice femei din lume chair si prin simplul fapt ca este sotia presedintelui SUA! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele articole

5 sfaturi utile pentru mutarea într-o locuință nouă

Mutarea într-o casă nouă marchează un nou început, plin de entuziasm și posibilități. Totuși,...

Ce faci înainte de a investi la bursă: pași de urmat indiferent de activul pe care îl alegi

Succesul investițiilor la bursă nu este întâmplător. În spatele randamentelor semnificative se află strategii...

Merită Ceasurile Smart Investiția?

Ceasurile smart au evoluat rapid, devenind un accesoriu popular atât pentru entuziaștii de tehnologie,...

Ce face un ospatar

Ce Inseamna sa Fii Ospatar Un ospatar, cunoscut si sub denumirea de chelner, este o...

Mai multe articole similare

5 sfaturi utile pentru mutarea într-o locuință nouă

Mutarea într-o casă nouă marchează un nou început, plin de entuziasm și posibilități. Totuși,...

Ce faci înainte de a investi la bursă: pași de urmat indiferent de activul pe care îl alegi

Succesul investițiilor la bursă nu este întâmplător. În spatele randamentelor semnificative se află strategii...

Merită Ceasurile Smart Investiția?

Ceasurile smart au evoluat rapid, devenind un accesoriu popular atât pentru entuziaștii de tehnologie,...